Verblijf langer in Slovenië

Blijf langer in Slovenië. Verblijf langer in de vallei van Soča

Verblijf langer in Slovenië

Verblijf langer in Slovenië

Het leven in de bergen is anders dan in de stad. Het leven in de bergen gaat in ieder geval veel langzamer. Voor ons is het dus van vitaal belang dat je naar de heuvel komt, stopt en diep ademhaalt over de omringende natuur en je innerlijke rust.

Verblijf langer in Slovenië

Als de lokale bevolking weet dat dit een van de mooiste gebieden van Slovenië is, kun je ze vertrouwen. We zijn hierheen verhuisd om te blijven. En we kennen veel verborgen, vredige, “niet aanbevolen door Lonely Planet” verborgen plekjes. De afspraak is dus dat je 3-5 dagen langer in Slovenië en in de omgeving verblijft, en dat wij je tips geven over dagelijkse uitstapjes.

Slovenië is een klein land, dus alles is dichtbij.

Verblijf langer in Slovenië
YouTube player

Je kunt ook proberen te klimmen. Een lokale gids zal je graag onderwijzen en volgen als je een lokale bergbeklimmer inhuurt. Houd er rekening mee dat je je gids al geruime tijd voor het hoogseizoen moet reserveren, maar we zullen ons best doen om er een voor je te vinden.

Ontspan, haal adem, neem een drankje en word verliefd. Geniet van de natuur. Live.

YouTube player

Een langer verblijf in Slovenië tijdens een bezoek aan het Triglav Nationaal Park, de Vršič Pas en een verblijf in de berghut Erjavčeva biedt een schat aan mogelijkheden om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van deze betoverende regio. Dit is waarom je verblijf verlengen een fantastisch idee is:

  1. Ontdek Triglav Nationaal Park: Triglav Nationaal Park is een schatkamer vol natuurlijke wonderen, waaronder majestueuze bergen, kristalheldere rivieren en weelderige bossen. Met zijn uitgestrekte ongerepte wildernis nodigt het park avonturiers uit om de paden te bewandelen, verborgen watervallen te ontdekken en adembenemende vergezichten te bewonderen. Als je extra tijd besteedt, kun je dieper ingaan op de verschillende landschappen van het park en de verborgen juweeltjes ontdekken.
  2. Vršič Pass ontrafelen: De Vršič Pass is niet alleen een schilderachtige bergweg, maar ook een toegangspoort tot talloze outdooravonturen. Van opwindende wandelingen tot opwindende skipistes, de pas biedt eindeloze mogelijkheden voor verkenning en recreatie. Door langer te blijven kun je volledig opgaan in de alpine pracht van Vršič Pass, de tijd nemen om te genieten van de panoramische uitzichten en de legendarische geschiedenis te ontdekken.
  3. Ervaar de lokale cultuur: Het rijke Sloveense culturele erfgoed komt tot leven in de charmante dorpjes en stadjes die door het hele gebied van het Triglav Nationaal Park verspreid liggen. Van traditionele festivals tot ambachtelijke markten, er gebeurt altijd wel iets dat inzicht geeft in het Sloveense leven en de Sloveense gewoonten. Als je je verblijf verlengt, kun je deelnemen aan culturele evenementen, in contact komen met de plaatselijke bevolking en het erfgoed van de regio beter leren kennen.
  4. Genieten van buitenactiviteiten: Of je nu een adrenalinejunkie of een natuurliefhebber bent, Slovenië biedt een overvloed aan buitenactiviteiten voor elke smaak en elk niveau. Van mountainbiken en paragliden tot raften en rotsklimmen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door langer te blijven kun je nieuwe ervaringen opdoen, je vaardigheden verbeteren en onvergetelijke herinneringen maken in de natuur.
  5. Ontspannen bij berghut Erjavčeva: Erjavčeva berghut biedt een gezellig toevluchtsoord te midden van het prachtige landschap van de Vršič pas. Met zijn warme gastvrijheid en rustige ambiance is de hut de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Als je extra tijd in de hut doorbrengt, kun je tot rust komen, contact leggen met je medereizigers en genieten van de eenvoudige geneugten van het leven in de bergen.

Kortom, een langer verblijf in Slovenië tijdens een bezoek aan het Triglav Nationaal Park, de Vršič Pas en de Erjavčeva berghut biedt je de kans om je te verdiepen in de natuurlijke schoonheid, het culturele erfgoed en de buitenavonturen van de regio. Met zoveel te zien en te doen op slechts een uur rijden, belooft een verlenging van je verblijf een onvergetelijke reis vol ontdekkingen en verkenningen.

“Hij had altijd haast om te komen waar hij niet was.”
Leo Tolstoj

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (be) Placeholder
Slovenia (be)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend