Leef en reis als een inwoner

Leef en reis als een inwoner

Leef en reis als een inwoner

Leef en reis als een inwoner

Leef en reis als een inwoner

Als er één advies is dat we je kunnen geven, dan is het dit:
Neem een dag de tijd om twee of drie nachten in een traditionele berghut door te brengen en leef en reis als een plaatselijke bewoner. Er zijn zoveel plaatsen in de buurt dat je ze sowieso allemaal kunt bezoeken. Als je hier bent, geven we je bepaalde locaties om te bezoeken. Ze zijn zoveel mogelijk gereserveerd voor de lokale bevolking, afhankelijk van de tijd van het jaar van je bezoek.

Leef en reis als een inwoner – Omarm de natuur

Stel je eens voor dat je op een plek verblijft die zo betoverend is dat hij het visuele overstijgt en je omhult in een panorama dat de oude verhalen van de aarde fluistert. Dit is geen overdrijving, maar een oprechte getuigenis van de pracht die de berghut Erjavčeva omringt. Dit toevluchtsoord ligt bijna op het hoogtepunt van de Vršič-pas, op de delicate grens tussen beschaving en het ongetemde. Het is meer dan een woning, het is een toegangspoort tot de ongerepte schoonheid van Slovenië, gelegen in de omarming van het Triglav Nationaal Park.

Onze reis naar deze idyllische plek werd niet gedreven door toeval, maar door de diepe overtuiging dat deze plek het magnum opus van de natuur is. De beslissing om van Erjavčeva sinds de oprichting in 1901 het hele jaar door ons toevluchtsoord te maken, was geen toeval maar het lot.

YouTube player

Leef en reis als een inwoner – Reserveer je verblijf in de berghut

Natuurlijke landschappen in de buurt:

De Erjavčeva-hut ligt strategisch tussen bocht 22 en 23 van de Vršič-pas en biedt een mythisch uitzicht. Aan de ene kant ligt het pittoreske stadje Kranjska Gora op minder dan 10 kilometer afstand, waar je een kijkje kunt nemen in de levendige cultuur en gastvrijheid van Slovenië. Aan de andere kant ontvouwt de pas zich in een rijk van natuurlijke pracht, een bewijs waarom deze regio een beroemd onderdeel is van het Triglav Nationaal Park.

De redenen voor een bezoek zijn net zo gevarieerd als de landschappen die je begroeten. Elk seizoen onthult een ander facet van dit natuurlijke juweel, van het weelderige groen in de lente tot het etherische sneeuwlandschap in de winter. Het is een toevluchtsoord voor avonturiers en natuurliefhebbers en biedt vele activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en skiën op goed gemarkeerde paden die geschikt zijn voor alle niveaus.

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer
Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Reserveer je verblijf in berghut Erjavčeva en leef en reis als een plaatselijke bewoner

Hoe dan ook, het is jouw excuus om te reizen; nu en hier kun je een paar dagen leven en reizen als een plaatselijke bewoner. Als je een natuurliefhebber bent op zoek naar een luie vakantie of een zware professionele klimmer, dan wil je elke bergtop in de omgeving bereiken. Breng een aangename vakantie door met alleen het drinken van lokaal bier en wijn, maak een paar van de kortste wandelingen om onvergeeflijke Instagramfoto ‘s te maken, ga raften op een smaragdgroene rivier, of je wilt meer. Ren er niet zomaar doorheen; neem de tijd en blijf een dag of twee langer. Het zal een enorme impact hebben op je vakantie. Probeer te leven en te reizen als een plaatselijke bewoner; dat is het beste advies dat we je kunnen geven.

Er is een unieke kans voor je om Škrlatica, de op een na hoogste berg in Slovenië, te zien veranderen in de paarse kleur van de zonsondergang vanaf het terras van berghut Erjavčeva, gewoon rustig zittend met een glas geselecteerd gif van jouw keuze in je hand.
Als je dapper genoeg bent, kunnen we je ook een plaatselijk gif geven om al je zintuigen wakker te schudden. We zullen je er later alles over vertellen.

Of het nu avond of ochtend is, je kunt de kleuren van de zonsopgang of zonsondergang niet missen. Je moet ze ervaren. In de bergen zijn ze anders. Je kunt het ook aantrekkelijk vinden om vreemden te ontmoeten, verhalen te delen of gewoon naar ze te luisteren en vrienden te worden. Zoals de lokale bevolking doet.

Leef en reis als een plaatselijke bewoner. Blijf en neem de tijd.

Leef en reis als een inwoner – blijf en neem de tijd

Blijf en de uw tijd, je eigendom

Je zult als je je verblijf niet opfleurt in de traditionele berghut Erjavčeva koča. Je kunt kiezen uit een van de elf privékamers of een bed in een gedeelde kamer, zoals de lokale bevolking al sinds 1901 doet in deze berghut. Niets is mooier dan wakker worden op de berg, ontbijten op het terras met prachtig uitzicht en zo dicht bij het volgende avontuur zijn. Het is echt een levensveranderende ervaring.

Wat raden we aan om te doen en te zien als plaatselijke bewoners?

Er zijn meer dan 22 verschillende wandelingen, 56 tochten rondom de hut, 18 op Vršič alles bij elkaar in minder dan een paar kilometer, en bijna allemaal in het Triglav Nationaal Park(UNESCO). Daarom denken we dat we op de perfecte locatie zitten. Bekijk onze Reizen en Nieuws voor meer informatie.

YouTube player
Leef en reis als een lokale bewoner - Jij bezit het

Neem de tijd en leef en reis als een plaatselijke bewoner

Om de ontelbare wonderen rondom de berghut Erjavčeva echt te kunnen waarderen, moet je je onderdompelen in de rust en schoonheid van deze ongeëvenaarde locatie. Het is een plek waar de tijd vertraagt, zodat je van elk moment kunt genieten te midden van de majestueuze natuur. Of je nu op zoek bent naar avontuur, troost of een band met de natuur, deze hoek van Slovenië biedt een onvergelijkbare ervaring die nog lang na je vertrek in je hart zal blijven hangen. Ga met ons mee naar dit paradijs, waar elke dag getuigt van de blijvende aantrekkingskracht van de natuur, en ontdek waarom de Erjavčeva berghut niet alleen een plek is om te verblijven, maar een bestemming om te vereren en een unieke kans om te leven en te reizen als een plaatselijke bewoner.

Leef en reis als een inwoner

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (be) Placeholder
Slovenia (be)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend