Kamers en accommodaties in de berghut

Kamers en accommodaties in de berghut Kranjska Gora Slovenië

Rooms and accommodations in the Alpine hut Kranjska Gora Slovenia

Kamers en accommodaties in de berghut

Rooms and accommodations in the Alpine hut Kranjska Gora Slovenia

We kunnen over de geschiedenis van de berghutten lezen vanaf het moment dat de berghut Erjavec in 1901 werd gebouwd op een Vršič-pas in de buurt van Kranjska Gora. Eerst zeiden ze dat het onmogelijk was om een weg naar de bergpas aan te leggen. Nadat de weg was aangelegd, genoten alle bergbeklimmers en andere natuurliefhebbers van de schuilplaats die later een berghut werd. In die tijd bezochten steeds meer mensen de bergen, vooral na de Corona-jaren, en het tijdperk van de schuilhutten en berghutten vervaagde langzaam in de geschiedenis.

Kamers en accommodaties in de berghut

Stel dat het soms genoeg was om een winterkamer te hebben, praktisch zonder verwarming, en dat het acceptabel was om in dezelfde kamer met ijspegels te slapen. In dat geval zijn deze tijden voor jongere mensen bijna onmogelijk voor te stellen.

Na de renovatie van de lodges in de Sloveense bergen en in het buitenland, met “moderne” kamers met verwarming en zelfs warm water in de berghutten, hutten of lodges, was het delen van bedden met anderen niet eens meer aan de orde. Kamers delen, ook bekend als slaapzalen, was praktisch de enige optie die je kon kiezen en niemand klaagde. Niet eerder dan in het jaar 2023 hebben we kamerdeuren vervangen door gaten in het midden van de deuren, laten we zeggen een raam, en het werd gebruikt door de huttenverzorgers om te zien of alle gasten in de kamer waren of niet en of ze allemaal de gasten waren die hebben betaald voor een verblijf in het huis voor de nacht.

Rooms and accommodations in the Alpine hut Kranjska Gora Slovenia

Deze berghutten, hutten of lodges zijn niet gebouwd om hostels of hotels te worden, vooral niet degene die hoger in de bergen liggen en niet bereikbaar zijn via de weg. De kleine en eenvoudige kamers zijn hetzelfde gebleven sinds de bouw. Er zijn vier muren met enkele bedden, een kleine stoel die als nachtkastje kan worden gebruikt, verwarming, enkele foto’s aan de muur en een fantastisch uitzicht buiten het raam. We zeggen graag: “Eenvoud van binnen – luxe van buiten.

Reservering van een privékamer of slaapzaal in een berghut

In berghut Erjavčeva hebben we 11 privékamers op de eerste verdieping en een verdieping hoger, en twee grotere kamers met gemengde bedden of een zogenaamde gemengde slaapzaal.

Kamers één, vier, negen en kamer GRS hebben vier bedden. Kamer twee is de grootste privékamer met vijf bedden en kamer drie is de enige tweepersoonskamer. Kamers vijf, zes en acht zijn de kamers met drie bedden. Kamers zeven en tien zijn de kleinste kamers met één bed.

Als je je verblijf in een van die kamers reserveert, ben je alleen, of de bedden nu leeg zijn of niet.

Op de slaapzaal slaap je echter, zoals overal elders, in een gedeelde kamer met andere mensen. Door deze situatie zijn mensen onbekend met berghutten en hun verschillen met hostels.

Kamers en accommodaties in de berghut

Bekijk onze kamers en reserveer je verblijf in de berghut bij Vršič Pass in de Sloveense Julische Alpen bij Kranjska Gora, Slovenië. Maak je vakantie onvergetelijk voor de rest van je leven op een van de mooiste plekken in Slovenië.

Reserveer uw verblijf
Kamers en accommodaties in de berghut Kranjska Gora Slovenië

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (be) Placeholder
Slovenia (be)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend