Blokhut Mangartom

Blokhut Mangartom

Blokhut Mangartom

Blokhut Mangartom

Blokhut Mangartom

Log pod Mangartom, een schilderachtig dorpje in de majestueuze Julische Alpen in Slovenië, lokt reizigers met zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, alpine charme en rijke culturele erfgoed. Log pod Mangartom ligt in het hart van het Triglav Nationaal Park, vlakbij de Italiaanse grens, en vormt de toegangspoort tot enkele van de meest spectaculaire landschappen en buitenavonturen van Slovenië.

Omringd door torenhoge bergtoppen, dichte bossen en kristalheldere beekjes, biedt Log pod Mangartom een serene retraite van de drukte van het moderne leven. Het dorp straalt een gevoel van rust en authenticiteit uit, met zijn traditionele stenen huizen, pittoreske kerkjes en kronkelende geplaveide straatjes die een vervlogen tijdperk van alpine gastvrijheid oproepen.

Een van de hoogtepunten van Log pod Mangartom is het adembenemende natuurlijke landschap. Het dorp ligt te midden van enkele van de meest dramatische landschappen van Slovenië, waaronder het torenhoge Mangartmassief, dat majestueus oprijst in het zuiden, en het kristalheldere water van de rivier Koritnica, die door de vallei stroomt. Wandelpaden doorkruisen de omringende bergen en bieden panoramische uitzichten op de ruige toppen en groene valleien die zich uitstrekken zover het oog reikt.

Voor liefhebbers van het buitenleven zijn er diverse recreatieve activiteiten naar ieders smaak en niveau. Bezoekers kunnen het netwerk van wandelpaden verkennen dat door de omringende bossen en weiden slingert en naar verborgen watervallen, rustige alpenmeertjes en panoramische uitkijkpunten leidt. Mountainbiken, rotsklimmen en paragliden zijn ook populaire activiteiten in de omgeving, die spanning en avontuur bieden te midden van de adembenemende natuurlijke landschappen van de Julische Alpen.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Log pod Mangartom een rijk cultureel erfgoed dat de tradities en gebruiken van de Sloveense Alpen weerspiegelt. Het dorp is de thuisbasis van verschillende historische monumenten en culturele bezienswaardigheden, waaronder de kerk van St. Michael, een charmante 15e-eeuwse kerk versierd met prachtige fresco’s en sierlijk houtsnijwerk.

Blokhut Mangartom


Logboek pod Mangartom live camera

YouTube player

Het hele jaar door organiseert Log pod Mangartom verschillende culturele evenementen en festivals ter ere van de tradities, muziek en keuken van de regio. Van traditionele volksmuziekconcerten tot alpenfeesten met lokale specialiteiten zoals stevige stoofpotten, zelfgebakken brood en ambachtelijke kazen, er is altijd iets te zien en te beleven in dit levendige en dynamische dorp.

Maar de ware magie ligt in de warme gastvrijheid en het gemeenschapsgevoel. Vriendelijke inwoners verwelkomen bezoekers met open armen en zijn er trots op dat ze hun liefde voor dit idyllische bergdorpje kunnen delen met reizigers van heinde en verre.

Te midden van de torenhoge bergtoppen en ongerepte wildernis van de Julische Alpen lijkt de tijd stil te staan, een vredig toevluchtsoord uit de chaos van de moderne wereld. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een moment van stille reflectie te midden van de grootsheid van de natuur, Log Pod Mangartom nodigt je uit voor een reis vol ontdekkingen en verwondering in een van de meest betoverende bestemmingen van Slovenië.

YouTube player

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (be) Placeholder
Slovenia (be)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend