Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Slovenië

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Berghut Erjavčeva koča: Het hele jaar door een berghut op de Vršič-pas

Deze aanbeveling is niet zomaar een algemene reisgids. Het is een welgemeende suggestie van ons, de lokale bevolking die op Vrišič wonendie het voorrecht hebben om de schoonheid van deze bergen het hele jaar door.

We zijn ervan overtuigd dat dit deel van Slovenië te mooi is om overhaast te bezoeken. De realiteit is dat veel toeristen slechts één nacht doorbrengen in onze berghut, wat gewoonweg niet genoeg is om de adembenemende schoonheid van de natuur in het Triglav Nationaal Park en daarbuiten.

Aanbevolen uitstapjes door Kranjska Gora, Bovec, Soča en meer

We hebben een cirkel gemaakt van dagelijkse ritten op beide wegen samen. Van Kranjska Gora naar Bovec via Vršič, dit is onze zomerwegen ook van Kranjska Gora naar Bovec via PredilDit is onze winterweg, wanneer de Vršič pas gesloten is vanwege de sneeuw en het lawinegevaar.

Er zijn gewoonweg te veel natuurlijke schoonheden om ze allemaal op te nemen, maar we hebben de beroemdste opgenomen en enkele kleinere verborgen gehouden, zodat je ze onderweg kunt ontdekken.

YouTube player

Hoe kom je bij de bergpas van Vršič – Reserveer je verblijf in de berghut

Verblijf langer in het Triglav Nationaal Park

Aanbevolen reizen door Slovenië

We raden je sterk aan om ten minste drie dagen in het gebied door te brengen. Dit geeft je de kans om je echt onder te dompelen in de kracht van de natuur, de rijkdom van de lokale cultuur en de levendigheid van het lokale leven. Het is een win-winsituatie: je krijgt een bevredigendere ervaring en we verminderen de impact op ons milieu.

We zijn vooral enthousiast over onze winteractie. Het is een tijd waarin onze gasten kunnen genieten van nog meer unieke reiservaringen en onvergetelijke herinneringen kunnen creëren. Van sneeuwschoenwandelen tot gezellige avonden bij het haardvuur, er is voor iedereen wel iets te beleven in de winter in Kranjska Gora.

A Year-Round Open Alpine hut on Vršič Pass Slovenia

Aanbevolen dagtochten door Slovenië

We nodigen je uit om een spannend avontuur aan te gaan en de luxe van tijd te nemen om langer te blijven in de berghut Erjavčeva koča op de Vršič bergpas. Dit is niet zomaar een reis, maar een reis die je in staat stelt om de Julische Alpen in de diepte. Vanaf deze basis kun je een uitgebreide rondwandeling maken, een soort schattenjacht, waarbij je een aantal van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de regio ontdekt. Hier volgt een gedetailleerde gids met de ‘must-see’ locaties op dit circuit.

Een het hele jaar door open berghut op de Vršič-pas, Slovenië

Je kunt direct online reserveren voor elke gelegenheid, zelfs voor grote feestdagen zoals Oud en Nieuw.

Recommended Trips trough Kranjska Gora, Bovec, Slovenia

Reserveer je verblijf in berghut Erjavčeva en leef en reis als een plaatselijke bewoner

YouTube player
Recommended Trips trough Kranjska Gora, Slovenia

Link naar de rondreis op Google Maps

Vršič Pas

Als je je reis begint op de Vršič-pas, de hoogste bergpas in Slovenië op 1.611 meter, word je meteen ondergedompeld in de ontzagwekkende schoonheid van het alpenlandschap. Deze pas, een historisch en landschappelijk wonder, biedt een panoramisch uitzicht op de Julische Alpen, een uitzicht dat je ademloos achterlaat.

Heidense maagd (Ajdovska Deklica)

Wandel vanaf de Vršič-pas naar de nabijgelegen rotsformatie die bekend staat als de Heidense maagd (Ajdovska Deklica). Deze natuurlijke rotswand lijkt op het profiel van een vrouw en is doordrenkt met lokale folklore, waarvan wordt geloofd dat hij de berg beschermt. Je kunt genieten van de schoonheid ervan vanaf het terras van de berghut Erjavčeva.

Russische Kapel

Als je afdaalt van Vršič kom je de Russische Kapel tegen, een aangrijpende houten kerk gebouwd door Russische krijgsgevangenen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze kapel is niet zomaar een gebouw, maar een levend bewijs van de veerkracht en de geest van hen die omkwamen bij het bouwen van de weg over de pas. Het staat als symbool van vrede en herinnering, een stukje geschiedenis dat je zeker zal intrigeren.

Prisank moutain

Aanbevolen uitstapjes door Kranjska Gora op weg naar Italië

Krnica

Ga vervolgens naar Krnica, een prachtige gletsjervallei omringd door imposante bergtoppen. Het is een uitstekende plek om te wandelen, met paden die door ongerepte bossen en weiden lopen en een prachtig uitzicht bieden op de Julische Alpen. De paden variëren in moeilijkheidsgraad, sommige zijn geschikt voor beginners en andere vereisen meer gevorderde wandelvaardigheden. We raden aan om stevige wandelschoenen, een rugzak met water en snacks en een kaart of GPS-apparaat voor navigatie mee te nemen.

Kranjska Gora

Reis vanuit Krnica naar Kranjska Gora, een charmant stadje in de Alpen bekend om zijn skigebied en levendige buitenscene. Verken de stad, bezoek het Jasna-meeren geniet van de plaatselijke gastvrijheid en keuken. Het is belangrijk om te weten dat de plaatselijke cultuur sterk de nadruk legt op respect voor de natuur en het milieu. Houd hier rekening mee tijdens je bezoek en volg alle lokale richtlijnen of voorschriften.

Natuurreservaat Zelenci

Op een klein eindje rijden van Kranjska Gora ligt het natuurreservaat Zelenci Natuurreservaat, de bron van de rivier de Sava Dolinka. De smaragdgroene bronnen en het kristalheldere water maken dit een serene en schilderachtige plek.

Aanbevolen uitstapjes door Italië op weg naar Bovec

Lago di Fusine

Steek de grens over naar Italië voor een bezoek aan Lago di Fusine, een paar prachtige gletsjermeren in de bergen. De meren staan bekend om hun heldere water en omringende bossen, perfect voor een ontspannen wandeling of picknick.

Meer van Predil

Als je je reis in Italië voortzet, is het Lago di Predil een ander prachtig alpenmeer. Je kunt er zwemmen, kajakken en genieten van het schilderachtige landschap. De nabijgelegen Predilpas biedt spectaculaire uitzichten en historische bezienswaardigheden.

Predil Lake - Lago di Predil in winter

Aanbevolen uitstapjes door Mangart op weg naar Bovec

Mangart

Ga terug naar Slovenië om de Mangart te verkenneneen van de hoogste toppen in de Julische Alpen. De Mangart Saddle (Mangartsko sedlo) is de hoogste weg in Slovenië en biedt adembenemende uitzichten. Voor de avonturiers biedt een wandeling naar de top van Mangart een panoramisch uitzicht.

Blokhut Mangartom

Als je van Mangart afdaalt, bezoek je Log pod Mangartom, een schilderachtig dorp omringd door torenhoge bergen. Het gebied staat bekend om zijn schilderachtige omgeving en traditionele alpine architectuur.

Korita Možnice

In het nabijgelegen Korita Možnice vind je een reeks prachtige kloven en watervallen. De paden hier leiden je door weelderige bossen en langs kristalheldere beekjes, voor een rustige en schilderachtige wandeling.

Fort Kluže

Rijd verder naar Fort Kluže, een historisch fort uit de 15e eeuw. Het fort speelde een cruciale rol in verschillende conflicten en doet nu dienst als museum en biedt inzicht in de turbulente geschiedenis en strategische betekenis van de regio. Terwijl je het fort verkent, leer je meer over de bouw ervan, de rol die het speelde bij de verdediging van de regio en het leven van de soldaten die hier woonden. Dit inzicht zal je waardering voor het fort en de geschiedenis van de regio verdiepen.

Mangart

Aanbevolen reizen van Mangart naar Bovec

Bovec

Reis vanuit Fort Kluže naar Bovec, een populaire bestemming voor avontuurlijke sporten. Hier kun je wildwatervaren, kajakken en ziplinen. De stad biedt ook uitstekende accommodaties en eetgelegenheden.

Lepenavallei

Verken vervolgens de Lepena-vallei, die bekend staat om zijn rustige schoonheid en buitenactiviteiten. De vallei is een toegangspoort tot de rivier de Soča en biedt talloze wandel- en fietspaden. Kijk tijdens je verkenningstocht uit naar de diverse flora en fauna die deze vallei hun thuis noemen. Je kunt alpenbloemen, gemzen of zelfs een overvliegende steenarend spotten.

Mala en Velika Korita Soče

Bezoek in de Soča-vallei de Mala en Velika Korita Soče (kleine en grote kloven van de rivier Soča). Het smaragdgroene water dat door deze kloven stroomt, creëert een verbluffend natuurlijk schouwspel, perfect voor fotografie en ontspannen wandelingen.

YouTube player
YouTube player

Aanbevolen uitstapjes door Trenta en Soča Vallei

Trenta Vallei

Reis door de Trenta Vallei, een schilderachtige vallei omringd door torenhoge bergtoppen en weelderig groen. De vallei maakt deel uit van het Triglav Nationaal Park en biedt talloze wandelpaden, campings en natuurlijke attracties.

De bron van de rivier Soča

Aan het einde van de Trenta Vallei vind je de bron van de Soča rivier, een van Europa’s mooiste en meest ongerepte rivieren van Europa. En nee. Het is geen Photoshop! Een korte wandeling leidt naar de bron, waar je het kristalheldere water uit de bergen kunt zien komen.

Terug naar de Vršič-pas

Maak je cirkel rond door terug te keren naar de Vršič Pass. De terugtocht over de pas biedt nog een kans om te genieten van het prachtige uitzicht en na te denken over de ongelofelijke bezienswaardigheden die je hebt meegemaakt.

Erjavčeva mountain hut on the way to Soča valley
YouTube player

Logeren bij Erjavčeva Koča

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Tijdens deze uitgebreide reis biedt Erjavčeva koča op de Vršič-pas een comfortabele en gastvrije uitvalsbasis. De hut biedt warme gastvrijheid, heerlijke Sloveense gerechten en een gezellige sfeer, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en op te laden. Door hier langer te blijven, kun je de tijd nemen om elke bestemming op deze rondroute grondig te verkennen, waardoor je verzekerd bent van een rijke en gedenkwaardige ervaring in het hart van de Julische Alpen. Vergeet niet een paar van de lokale gerechten te proberen, zoals potica (een traditionele Sloveense taart) en štruklji (opgerolde knoedels gevuld met verschillende vullingen).

Conclusie

Aanbevolen reizen door Kranjska Gora, Bovec, Slovenië

Deze rondwandeling vanaf de Vršič pas omvat enkele van de meest opmerkelijke natuurlijke en historische plaatsen in de Julische Alpen en aangrenzende regio’s. Elke stop biedt unieke schoonheid en ervaringen, van rustige meren en majestueuze bergtoppen tot historische bezienswaardigheden en levendige steden. Een verblijf in Erjavčeva koča stelt je in staat om diep in dit alpine wonderland te duiken, waardoor je reis echt onvergetelijk wordt. Om je ervaring te verbeteren, raden we je aan om een paar basiszinnen in de plaatselijke taal te leren, zoals “hallo” (zdravo) en “dank je wel” (hvala), om respect te tonen voor de plaatselijke cultuur en je interacties met de plaatselijke bevolking aangenamer te maken.

YouTube player
Recommended Trips trough Kranjska Gora, Slovenia

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (be) Placeholder
Slovenia (be)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf